Babalar Günü

Resim
Bu sene 21 Haziran Pazar günü kutlanacak olan Babalar Gününün tarihçesine bakacak olursak: "Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi t

Çernobil'de Maske taksak Sarı Humma'ya yakalanır mıyız?

maske çernobil sarı humma

    Corona (Covid-19) ortaya çıkıp ilk vakalar görülmeye başlayınca maske pazarına nur yağdı. Çok sayın ve fakat bir o kadar da çakal üreticiler ve satıcılar, fiyatları üçe, beşe, ona, elliye katlamaya, fahiş paralar istemeye başladılar. Millet de ne yapsın, üçüne beşine bakmadan bu fuhuşa partner olmak zorunda kaldı. Sonra CeHaPe'li belediyeler maskeleri toplu taşıma duraklarında ücretsiz dağıtmaya başlayınca sayın DEVLETimiz, "Bi dakka, tek DEVLET, düm tek tek, siz şe'apmayın biz hallederiz" deyip çok da güzel halletti sağolsun, varolsun. Önce parayla maske satışını yasakladı. Ardından sayın Reyiz'imiz işe el atarak ve elini maskenin altına koyarak "Siz raad olun, 20-60 yaş aralığına, şahsımın elleriyle yerli ve milli maske göndereceğim" diyerek içimizi rahatlattı. Çünkü bu yaş sınırı dışında kalanlara zaten sokağa çıkmak yasak, maskeyi n'aapıcaklar di mi? Sonra da bu maskeleri "PTT (Telefonu ve Telgrafı gidip, Postası kalan yadigâr) aracılığıylan dağıtçaz" dedi. PTT zaten şu an, dekoratif ürünler, makyaj malzemeleri, kıyafet, ayakkabı, Hermes çanta gibi olmazsa olmaz ihtiyaçlarımızın dağıtımı ile gayet meşgul olduğu için, bu plan ufaktan patladı ya da en azından gaz kaçırmaya başladı. En son yayınlanan genelgelerle toplu taşımalarda, marketlerde, şurada, burada, yani aslında her yerde maske kullanılması zorunlu hale getirildi. Ancak henüz Reyiz'in gönderdiği muhterem maskeler neredeyse hiçbir vatandaşa ulaşmadığı için vatandaş maskesiz kaldı. Sonra "eczaneler dağıtacak, size SMS ile kod gelecek, o kodla en yakın eczaneye gidip alabileceksiniz" dendi. Ancak ortada ne SMS var ne de gelen kod. Yani sözün özü, son durum şu: "Sokağa çıkmak için maske takman ŞART, ama MASKE YOK! Satın alayım desen satış YASAK". Ne güzel di mi, ne kadar zekice. IQ (ayku)muz bu sayede azalarak bitmeye başladı, ki bence bu da olumlu. Zaten fazla ayku göz çıkartabilir bu ülkede, gereksiz yere. 
    Bu arada eski dost ve yeni dönemin yükselen dizi yüzü sayın Çernobil'de yangın çıktı. Radyasyonu biteyazdıyken yine korkulu rüyalarımızın kötü karakteri olarak arz-ı endam etti. O da eksik kalmasın, buyursun, hoşgelsin.
    Yeter mi? Yok, bu 2020, oyunun son level'ı gibi çalıştığı için tabii ki yetmez! Sarı Humma denilen lanet hastalık Sudan'da tekrar hortladı ve ölümlere sebep oldu.
    Ben bu 2020 denen rezil sene bitmeden en az bir göktaşı, en az bir de uzaylı istilası bekliyorum. Bunlarla final yaparız. Sonrası da artık "İstiklal Marşı" ve "Kapanış"
    Bizi izlemeye devam edin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Spore

Asimov'un "Üç Robot Yasası"